Δράσεις Σχολ. Μονάδων

Βράβευση του 8ου ΓΕΛ Αμαρουσίου στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγραμμάτος SELMA “Hacking Hate”. Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2019 12:03
Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έκλεισε το διδακτικό έτος για τους μαθητές του 8ου Γενικού Λυκείου Αμαρουσίου που συμμετείχαν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα SELMA “Hacking Hate” για την καταπολέμηση της Ρητορικής του Μίσους στο Διαδίκτυο: ένα... Περισσότερα...
ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 1ου ΓΕΛ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Τετάρτη, 04 Δεκεμβρίου 2019 10:56
  Τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019  στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ πραγματοποιήθηκε από την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως  και την ΕΡΤ η Τελετή Βράβευσης των μαθητών των σχολείων όλων των εκπαιδευτικών... Περισσότερα...
Ραντεβού στη σχολική μας αυλή με κηπουρική και τέχνη Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2021 10:04
O Διευθυντής της Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας, κος Ψαχούλας Ιωάννης, επισκέφθηκε την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου το 5ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής, για να παραστεί στη δράση προσφοράς παραγόμενων λαχανικών στο πλαίσιο προγράμματος Περιβαλλοντικής... Περισσότερα...
2ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Οικονομικών 2021 Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021 09:07
Η Επιτροπή του 2ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Οικονομικών 2021 εξέτασε τα ηλεκτρονικά γραπτά των συμμετεχόντων και κατέληξε ομόφωνα ότι ο μαθητής του 1ου Γενικού Λυκείου Αγίας Παρασκευής Νικόλαος Χοντζέας της Γ’ τάξης προκρίνεται... Περισσότερα...

trapeza thematwn

Πρότυπα Σχολεία

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ: "ACT-ACTive citizenship-Πράττοντας μαθαίνουμε..." από το 1ο Γυμνάσιο Βριλησσίων

Τη Δευτέρα 17 Μαΐου 2021 και ώρες 15:00 -19:00 πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία, μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας που διέθεσε εθελοντικά το 1ο Γυμνάσιο Βριλησσίων, ως Σχολείο –Πυλώνας κατά την εφαρμογή του έργου “ACT” σχ. έτος 2017-18, η πρώτη ημέρα της Σχολικής Εβδομάδας Ενεργών Πολιτών: “ACT-ACTivecitizenship-Πράττοντας μαθαίνουμε….”

Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας ξεκίνησε με τον χαιρετισμό της Υπουργού Παιδείας κ.Νίκης Κεραμέως, της Προϊσταμένης των Ευρωπαϊκών και Διεθνών θεμάτων του Υ.ΠΑΙ.Θ κ. Βασιλικής Μακρή, του Διευθυντή της  Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας  κ. Ιωάννη Ψαχούλα, της  Διευθύντριας του 1ου Γυμνασίου Βριλησσίων κ.  Ευαγγελίας Σύρμα. Τον Συντονισμό της εκδήλωσης, την Επιμέλεια και την Αποτίμηση των Σχεδίων δράσης 2017-2021 είχε η κ.Τόνια Παπατριανταφύλλου- Εθνική Συντονίστρια για τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα Εrasmus+KA3 “ACT- ACTivecitizenshipProjects ” & “T4E-Teachers4Europe”. Στη συνέχεια παρουσίασαν το Σχέδιο Δράσης  τους με τη σειρά τα σχολεία που ακολουθούν.

Περισσότερα...
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Β΄ ΑΘΗΝΑΣ

foto1Την Παρασκευή 16 Απριλίου η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως πραγματοποίησε επίσκεψη σε Λύκεια της Δ/θμιας Εκπαίδευσης Β' Αθήνας (Αμαρουσίου, Βριλησσίων και Χαλανδρίου). Την Υπουργό υποδέχτηκαν και ξενάγησαν στους χώρους των σχολείων ο Δ/ντής Δ/θμιας Δ/νσης  κ. Ιωάννης Ψαχούλας, με τους Δ/ντές των σχολείων κ. Τζώρτζη Κωνσταντίνο, κ. Χριστάκη Αναστάσιο και κ. Γεωργόπουλο Αλέξανδρο. 

Περισσότερα...
ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ "ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΝΤΕΛΑΚΡΟΥΑ"

synedrio delacroix

Την Τρίτη 23 Μαρτίου 2021, πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία το Διαδικτυακό Μαθητικό Συνέδριο με θέμα «21 ερωτήματα για το ΄21» που διοργάνωσε η Ελληνογαλλική Σχολή «Ευγένιος Ντελακρουά» υπό την αιγίδα της Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας.

Τις εργασίες του συνεδρίου άνοιξε ο Γενικός Διευθυντής της Ελληνογαλλικής Σχολής Ευγένιος Ντελακρουά, κος Damien Ganier, και χαιρέτισαν με διαδικτυακή παρέμβαση: εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, η Υφυπουργός κα Ζέτα Μακρή, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Αττικής, κος Γεώργιος Κόσυβας, ο Διευθυντής Δ.Ε. Β΄Αθήνας, κος Ιωάννης Ψαχούλας, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου και πρώην Διευθυντής Δ.Ε. Β΄Αθήνας, κος Αθανάσιος Φαλούκας,

Περισσότερα...
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Στις 11 και 12 Φεβρουαρίου, η Δ/νση του Κολλεγίου Αθηνών και το "Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη" πραγματοποίησαν διαδικτυακά Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, στο πλαίσιο του Επετειακού Έτους "Θερμοπύλες-Σαλαμίνα 2020" με θέμα: "Διάλογος ή σύγκρουση πολιτισμών; Με αφορμή το ορόσημο των 2.500 χρόνων από τη Μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας".

Περισσότερα...
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΣΕ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Β΄ ΑΘΗΝΑΣ

KER24GY NI 1 2 21 1Η Υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως επισκέφθηκε τη Δευτέρα 1-2-2021 το 4ο Γ/σιο Ν. Ιωνίας, στο πλαίσιο της επαναλειτουργίας των Γυμνασίων του νομού Αττικής. Την Υπουργό υποδέχτηκαν και ξενάγησαν στους χώρους του σχολείου ο Δ/ντής Β/θμιας Δ/νσης Β΄ Αθήνας  Ιωάννης Ψαχούλας, η Δήμαρχος Ν. Ιωνίας  Δέσποινα Θωμαΐδου και ο Δ/ντής του 4ου Γ/σίου Ν. Ιωνίας Γεώργιος Γρηγοράκης.  

Στη συνέχεια η κα. Κεραμέως συνομίλησε με τους εκπ/κούς και τους μαθητές της σχολικής μονάδας γύρω από τρέχοντα θέματα που αφορούν στις προκλήσεις που θέτει η πανδημία στη λειτουργία και την εξέλιξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Περισσότερα...
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΚΟΙΝΟΥ ΣΤΗ Δ.Δ.Ε. Β΄ ΑΘΗΝΑΣ

Στο πλαίσιο λήψης μέτρων αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού και κατ’ εφαρμογή των ισχυουσών σχετικών εγκυκλίων, σας ενημερώνουμε ότι:

Η επικοινωνία με τη Δ.Δ.Ε. Β’ Αθήνας θα γίνεται κατά προτεραιότητα με ηλεκτρονική επικοινωνία (αποστολή e-mail) με το αντίστοιχο τμήμα όπου αυτό απαιτείται (π.χ. για ζητήματα του Τμήματος Β’ Οικονομικού που απαιτείται απευθείας επικοινωνία) ή με υποβολή του αιτήματος στο κεντρικό email της Διεύθυνσης (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

Για ζητήματα που απαιτούν φυσική παρουσία, η είσοδος του κοινού θα γίνεται υποχρεωτικά με μάσκα και μόνο όταν έχει προηγηθεί ραντεβού με τηλεφωνική επικοινωνία με το αντίστοιχο τμήμα.

E-MAILS ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ:

1. Τμήμα Α΄Διοικητικού: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

2. Τμήμα Β΄Οικονομικού: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

3. Τμήμα Γ΄Προσωπικού: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

4. Τμήμα Δ΄Πληροφορικής & Νέων Τεχνολογιών: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

5. Τμήμα Ε΄Εκπαιδευτικών Θεμάτων: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Αναφορικά με τους εκπαιδευτικούς που επανέρχονται από διαθεσιμότητα σας ενημερώνουμε για τα εξής:

α) Όσοι εκπαιδευτικοί είχαν οργανική θέση σε ΕΠΑΛ αναλαμβάνουν άμεσα υπηρεσία στη Διεύθυνση και στη συνέχεια αναλαμβάνουν υπηρεσία στο ΕΠΑΛ της οργανικής τους θέσης.
β) Όσοι εκπαιδευτικοί πριν τη διαθεσιμότητα ήταν στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ ή είχαν οργανική θέση σε ΕΠΑΣ, αναλαμβάνουν άμεσα υπηρεσία στη Διεύθυνση και αναμένουν νεότερη ανακοίνωση για τη σχολική μονάδα στην οποία θα τοποθετηθούν προσωρινά έως το τέλος του σχολικού έτους.
γ) Όσοι εκπαιδευτικοί είχαν εξαιρεθεί από τη διαθεσιμότητα, παραμένουν στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έως τη λήξη του σχολικού έτους.

Καλουνται οι εκπαιδευτικοι αρμοδιοτητας της δ.δ.ε. β΄αθηνας που αναφερονται στο φεκ 1016/2015 να  προσελθουν στη διευθυνση  απο 04-06-2015 και ωρες 08:00 -16:00 για να αναλαβουν υπηρεσια. Δείτε σχετικό ΦΕΚ.

Από το ΥΠΟΠΑΙΘ ανακοινώθηκαν τα εξεταστικά κέντρα για τα ειδικά μαθήματα (ξένες γλώσσες - σχέδιο - μουσική). Δείτε σχετικά έγγραφα.

Αποσπάσεις Ειδικού Εκπαιδευτικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.) σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε για το διδακτικό έτος 2015-2016 και Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) σε ΚΕ.Δ.Δ.Υ. για το σχολικό έτος 2015-2016. Δείτε σχετικά έγγραφα.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Επ’ ευκαιρία της έναρξης των διαδικασιών ανάδειξης Διευθυντών των Σχολικών Μονάδων και Ε.Κ. εύχομαι σε όλους τους συναδέλφους που θα θέσουν υποψηφιότητα ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ. Η Εκπαίδευση είναι ένας ιδιαίτερος εργασιακός χώρος που απαιτεί από τα στελέχη της πολλαπλούς ρόλους με ελάχιστες υλικές απολαβές τα οποία αρκούνται τις περισσότερες φορές στην ηθική μόνο ικανοποίηση.  Λαμβάνοντας υπόψη τη συνεργασία που είχα μαζί σας και εκτιμώντας τις υπηρεσίες που έχετε προσφέρει όλο το προηγούμενο διάστημα, είτε ως Διευθυντές είτε ως Υποδιευθυντές είτε ως καθηγητές, θεωρώ ότι δεν πρέπει να διεκδικήσω θέση Διευθυντή σχολείου σε κανένα ΠΥΣΔΕ. Θα θέσω, όμως, εκ νέου υποψηφιότητα για τη θέση του Διευθυντή Εκπαίδευσης - αποκλειστικά στη Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας - επειδή πιστεύω ότι η προσφορά μου στο διάστημα της τρίχρονης θητείας μου συνέβαλε στη βελτίωση του εκπαιδευτικού και διοικητικού έργου της Διεύθυνσης, το οποίο θεωρώ ότι πρέπει να συνεχιστεί. Θα είμαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε βοήθεια ή διευκρίνιση θα χρειαστείτε, κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης διαδικασίας.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

Δ.Δ.Ε. Β ΑΘΗΝΑΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΦΑΛΟΥΚΑΣ

Καθορισμός των εφημεριών των Σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπ/σης Αττικής κατά την περίοδο των θερινών διακοπών. Δείτε σχετικό έγγραφο.

Αναφορικά με την διαδικασία επαναφοράς των Εκπ/κών, οι οποίοι τέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, από το ΥΠΟΠΑΙΘ διευκρινίζεται ότι:

Α. Όσοι Εκπ/κοί συμμετείχαν στη διαδικασία κινητικότητας του Ν.4172/2013 και περιλαμβάνονται σε προσωρινούς ή τελικούς Πίνακες διάθεσης της Ανακοίνωσης 8/2013 – (Φ.Ε.Κ.3318/τ.Β’/27-12-2013) και της Ανακοίνωσης 10/2014 (Φ.Ε.Κ.479/τ.Β΄/26-02-2014) του τέως Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, δεν επιθυμούν να επανέλθουν σύμφωνα με την ανωτέρω σχετική εγκύκλιο, αλλά επιθυμούν να μεταταχθούν/μεταφερθούν στις θέσεις στις οποίες καταλαμβάνουν βάσει των Πινάκων αυτών, θα πρέπει να δηλώσουν την επιθυμία τους αυτή υποβάλλοντας αίτηση στο φορέα υποδοχής , εντός δέκα (10) ημερών από τη δημοσίευση του Ν. 4325/2015, ήτοι έως και την 21η Μαϊου 2015, κοινοποιώντας την και στη Δ/νση Δευτ/θμιας Εκπαίδευσης στην οποία ανήκαν οργανικά πριν τεθούν σε διαθεσιμότητα βάσει του Ν.4172/2013.
Β. Οι Εκπ/κοί που συμμετείχαν στη διαδικασία κινητικότητας του Ν.4172/2013 με τις ανωτέρω Ανακοινώσεις (8/2013 και 10/2014) του τέως Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και δεν συμπεριλαμβάνονται σε προσωρινούς ή τελικούς Πίνακες διάθεσης, δύνανται να υποβάλουν αίτηση, κατά τα οριζόμενα στην αριθμ.76691/Ε2/14-5-2015 εγκύκλιο της Υπηρεσίας μας, δηλώνοντας την επιθυμία τους να επανέλθουν στη θέση που κατείχαν πριν τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Δείτε σχετικό έγγραφο.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Μια ακόμη διδακτική χρονιά - δύσκολη ομολογουμένως και γόνιμη συνάμα - πλησιάζει στο τέλος της. Δράττομαι της ευκαιρίας, λοιπόν, να εκφράσω τις ευχαριστίες μου για την εποικοδομητική συνεργασία μας, καθώς και την εκτίμησή μου για την ανταπόκρισή σας στο απαιτητικό διδακτικό και διοικητικό έργο με το οποίο ήσασταν επιφορτισμένοι και το επιτελέσατε επιτυχώς, σε αντίξοες πολλές φορές συνθήκες. Είμαι πεπεισμένος ότι θα επιδείξετε τον ίδιο ζήλο και αίσθημα ευθύνης και για την άρτια διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων και για τη διεκπεραίωση των διοικητικών υπηρεσιών συμμετέχοντας είτε ως Επιτηρητές είτε ως Βαθμολογητές είτε ως Διοικητικοί είτε επανδρώνοντας τις Επιτροπές Εξετάσεων και τις Επιτροπές των Βαθμολογικών Κέντρων προς όφελος των υποψήφιων μαθητών και της Εκπαίδευσης γενικότερα, της οποίας είμαστε όλοι απλοί υπηρέτες.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
Δ.Δ.Ε. Β΄ ΑΘΗΝΑΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΦΑΛΟΥΚΑΣ

Το PIERCE - Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος διοργάνωσε Μαθητικό Διαγωνισμό σκίτσου, γελοιογραφίας και κόμικς, υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, με θέμα: "Έχω ένα όνειρο... I have a Dream..." Η Κριτική Επιτροπή, παρουσία και μελών της Οργανωτικής Επιστημονικής Επιτροπής, συνεδρίασε την Τρίτη 28 Απριλίου και αξιολόγησε τα  - περισσότερα από 600 - έργα μαθητών από 450 σχολεία όλης της Ελλάδας, που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό. Η αξιολόγηση ανέδειξε 5 νικητές που θα λάβουν, Βραβείο: 3 μαθητές Λυκείου, έναν σε κάθε κατηγορία (σκίτσο, γελοιογραφία, κόμικς) και 2 μαθητές Γυμνασίου (σκίτσο και κόμικς). Επίσης, 12 έργα μαθητών του Λυκείου και 12 έργα μαθητών του Γυμνασίου θα λάβουν Τιμητική Διάκριση. Δείτε σχετικό έγγραφο με τα αποτελέσματα.

Από το ΥΠΟΠΑΙΘ αανκοινώνεται ότι σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 14, 17 και 18 του Ν.4325/2015 (ΦΕΚ47 τ.Α΄/11-5-2015), σχετικά με την επαναφορά των Εκπ/κών, οι οποίοι ετέθησαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας και την αριθμ.ΔΙΔΑΔ/Φ.42Α/οικ.14150/13-5-2015 (ΑΔΑ: 6ΙΚΞ465ΦΘΕ-8ΧΘ) εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, το προσωπικό της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του οποίου οι ειδικότητες κατά κλάδο και κατηγορία καταργήθηκαν σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4172/2013 (ΦΕΚ167 τ.Α΄) και του Ν.4250/2014 (ΦΕΚ74 τ.Α΄) , δύναται εάν το επιθυμεί να επανέλθει στις θέσεις που κατείχε, εφόσον εντός 10 ημερών από τη δημοσίευση του ανωτέρω Νόμου, ήτοι έως και την 21η Μαϊου 2015, υποβάλλει στη Δ/νση Δευτ/θμιας Εκπ/σης στην οποία υπηρετούσε πριν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας, την προβλεπόμενη από την παράγραφο 2 του άρθρου 18 (Κεφ.4) αίτηση, στην οποία θα δηλώνει την επιθυμία του αυτή. Λόγω της διεξαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσέρχονται για κατάθεση αιτήσεων μέχρι και την 21η Μαΐου στα γραφεία της Δ/νσης Δ.Ε. Β' Αθήνας, Μεσογείων 324 Αγία Παρασκευή από 11:00 πμ εως 14:00 μμ. Δείτε σχετικές εγκυκλίους και νομικό πλαίσιο.

Από το τμήμα οικονομικών της Δ/νσης Δ.Ε. Β' Αθήνας ανακοινώνονται τα εξής :

Οι ετήσιες βεβαιώσεις αποδοχών των εκπαιδευτικών θα αποσταλούν στα σχολεία μισθοδοσίας τους, σε δύο έντυπα. Ένα με τις αποδοχές της τακτικής μισθοδοσίας κι ένα με τις πρόσθετες αμοιβές, για όσους εκπαιδευτικούς είχαν πρόσθετες αμοιβές μέσα στο 2014. Τα ποσά έχουν ανέβει στο taxis και οι βεβαιώσεις είναι για ενημέρωση των συναδέλφων και για έλεγχο των ποσών. Οι αναπληρωτές ΕΣΠΑ θα λάβουν τις ετήσιες βεβαιώσεις από το σχολείο που έχουν τις περισσότερες ώρες διδασκαλίας με την αλληλογραφία του σχολείου. Οι εκπαιδευτικοί που ήταν σε καθεστώς διαθεσιμότητας θα λαμβάνουν τις ετήσιες βεβαιώσεις από το σχολείο μισθοδοσίας τους. Οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί (αποσπασμένοι από άλλες Διευθύνσεις με πρόσθετες αμοιβές, ωρομίσθιοι της σχολικής χρονιάς 2013-2014, συνταξιούχοι κλπ) θα παραλάβουν τις βεβαιώσεις τους από το Οικονομικό Τμήμα της ΔΔΕ Β’ Αθήνας.

Από το ΥΠΟΠΑΙΘ ανακοινώνεται ότι προκειμένου να ληφθεί κάθε δυνατή μέριμνα για την ασφαλή διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων, θα αναστέλλεται η πρόσβαση στο Διαδίκτυο μέσω του ΠΣΔ, των Γενικών Λυκείων (Ημερήσιων και Εσπερινών), των ΕΠΑΛ - ΕΠΑΣ (Ημερήσιων και Εσπερινών) και των Γυμνασίων, καθώς επίσης των Περιφερειακών Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κατά τις ημέρες των εξετάσεων και ώρες 8:00  - 10:00 πμ για τις εξετάςεις πρωϊνού ωραρίου και 4:30 μμ - 6:30 μμ για τις εξετάσεις απογευματινού ωραρίου αντίστοιχα. Δείτε σχετικό έγγραφο.

Η Διεύθυνση Δ.Ε. Β΄ Αθήνας διοργανώνει τριήμερο Συνέδριο, με θέμα: «Εκφοβισμός των Εφήβων: Τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης στο σχολικό περιβάλλον Ελλάδας και Κύπρου» με τη συμμετοχή των Σχολείων των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Αττικής και τη στήριξη του Δήμου Μεταμόρφωσης Αττικής. Δείτε το πλήρες δελτίο τύπου.

Ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας, ο Πρόεδρος του Eθνομουσικολογικού Ιδρύματος ΠέτρουΓ. Ζήση, το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Φυσικής Αγωγής και ο Σχολικός Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής Β΄ Αθήνας σας προσκαλούν στο 2οΦεστιβάλ Ελληνικών Λαϊκών Παραδοσιακών Χορών. Δείτε σχετικά έγγραφα.

Ανακοινοποίηση πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για απόσπαση εκπαιδευτικών στο εξωτερικό από το σχολικό έτος 2015-2016 και 2016 για το νότιο ημισφαίριο. Δείτε σχετικό έγγραφο.

Απο το ΥΠΟΠΑΙΘ ανακοινώνεται το πρόγραμμα για τις για τις προαγωγικές, απολυτήριες και πτυχιακές εξετάσεις των μαθητών των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Δείτε σχετικό έγγραφο.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για απόσπαση εκπαιδευτικών στο εξωτερικό από το σχολικό έτος 2015-2016 και 2016 για το νότιο ημισφαίριο. Δείτε σχετικό έγγραφο.

Σας ενημερώνουμε ότι ως ημερομηνία λήξης των μαθημάτων των Ημερήσιων και Εσπερινών  Γυμνασίων, Γενικών και των Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας για το διδακτικό έτος 2014-2015, ορίζεται η 13η Μαΐου 2015, ημέρα Τετάρτη. Δείτε σχετικό έγγραφο.

Μια διαφορετική, από πλευράς αισθητικής και ουσίας , μαθητική παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου παρακολούθησε ο υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδης Μπαλτάς στο κέντρο της πρωτεύουσας.  Υπό τους ήχους της μπάντας του Δήμου Αθηναίων παρέλασαν 1878 μαθητές που φοιτούν σε 313 σχολεία της Αθήνας (174 δημοτικά, 72 γυμνάσια και 67 λύκεια). Aπό τον περιβάλλοντα χώρο έλειπαν για πρώτη φορά εδώ και τρία χρόνια τα κάγκελα ενώ η παρουσία της αστυνομίας ήταν διακριτική. Ο υπουργός προσκάλεσε στην εξέδρα των επισήμων εκπαιδευτικούς οι οποίοι με ξεχωριστές πρωτοβουλίες και ενέργειες μεταφέρουν στα παιδιά αλλά και σε όλη την ελληνική κοινωνία ένα μήνυμα αισιοδοξίας. Πρόκειται για τους: Γαρυφαλλιά – Καλομοίρη Παπανικολάου (καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής 2ου – 3ου Δημοτικού Σχολείου Παπάγου), Κοτούλας Χρήστος (Διευθυντής 65ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών), Φαλούκας Αθανάσιος (Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας). Εκ μέρους του Υπουργείου παρευρέθηκαν η Νίκη Μπάρλα (Γενική Διευθύντρια Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Υπουργείου) και ο Διευθυντής Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Στέλιος Δασκαλάκης. Της παρέλασης προηγήθηκε κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη από τον Υπουργό. «Σήμερα είναι μία μέρα σεβασμού της μνήμης. Ημέρα ιστορίας και γιορτής για τα παιδία που είδαμε για τους γονείς τους, για τους δασκάλους τους, για όσους βοηθούν. Ελπίζω η νέα γενιά να γίνει αντάξια των προηγούμενων και καλύτερη από αυτές» τόνισε μετά το τέλος της παρελάσεως ο Υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδης Μπαλτάς.

Ανάμεσα στους λαούς που, ιδιαιτέρως, γιορτάζουν και τιμούν την επέτειο της Εθνικής τους Ανεξαρτησίας είναι ο ελληνικός λαός, γιατί απέδειξε για άλλη μια φορά στη μακραίωνη ιστορία του ότι όταν οι λαοί εμφορούνται από το ιδανικό της ελευθερίας και αγωνίζονται γι’ αυτό, ξεπερνούν κάθε εμπόδιο και το κατακτούν. Το νεοελληνικό κράτος που προέκυψε από την Επανάσταση του 1821 ενσωμάτωσε στο Σύνταγμά του τις αρχές του Διαφωτισμού υιοθετώντας τη Διακήρυξη των δικαιωμάτων του Ανθρώπου και χρειάστηκαν πολλοί αγώνες ακόμα για να φτάσουμε στη σημερινή μορφή της Δημοκρατίας.

Ο γιορτασμός της επετείου, όμως, θα πρέπει να αποκτά κάθε φορά διαφορετικό νόημα, ανάλογα με τις προκλήσεις της εποχής, ώστε να μην καταλήγει εθιμοτυπική συνήθεια προκαλώντας αισθήματα ρουτίνας και αδιαφορίας στους μαθητές. Για τους μαθητές του σήμερα και αυριανούς πολίτες, εκτός από το διαχρονικό μήνυμα των πανανθρώπινων ιδανικών και αξιών, της ελευθερίας, της ισότητας, της δημοκρατίας, το βαθύτερο νόημα της φετινής επετείου πιστεύω ότι βρίσκεται στο σύνθημα ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ – ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ. Στο πλαίσιο αυτού του νοήματος οι μαθητές πρέπει να εκπαιδευτούν στην αρχή του σεβασμού της διαφορετικότητας, ώστε να περιοριστούν φαινόμενα ρατσισμού και ενδοσχολικής βίας που τελευταίως έχουν πάρει μεγάλες διαστάσεις. Αρωγός σ’ αυτήν την προσπάθεια είναι η εκπαιδευτική κοινότητα της Δ/νσης Δ.Ε. Β΄Αθήνας, μέσω του ΕυρωπαΪκού Προγράμματος Comenius-Regio για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας.

Από 1/3/2015 η θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας και η αποστολή αυτοκόλλητων ετικεττών για την ανανέωσή τους καταργήθηκε και στο εξής η χορήγηση της ασφαλιστικής ικανότητας θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά, χωρίς να απαιτείται προσέλευση των ασφαλισμένων στις υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Ως εκ τούτου όλοι οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να ενημερωθούν και να επιβεβαιώσουν ηλεκτρονικά ότι διαθέτουν ασφαλιστική ικανότητα μέσω του διαδικτυακού τόπου του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (http://www.ika.gr/gr/infopages/asfaccount/asfikan.cfm). Διαβάστε περισσότερα...

Μήνυμα του Υπουργού Παιδείας προς τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων της χώρας για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Δείτε το μήνυμα.

Από την Δ/νση Δ.Ε. Β' Αθήνας ανακοινώνονται  τα αποτελέσματα της προκριματικής φάσης του 4ου Πανελλαδικού Μαθητικού Διαγωνισμού Φιλοσοφικού Δοκιμίου που έγινε στη Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας στο εξεταστικό κέντρο, 2ο ΓΕΛ Αγ. Παρασκευής, το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 9:30 – 12:30 πμ. σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών και  το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (ΚΕΣ Ναυπλίου) του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ. Δείτε το σχετικό έγγραφο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα γίνει μερική έκλειψη ηλίου την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015 και θα είναι ορατή και στη χώρα μας. Το φαινόμενο θα διαρκέσει από τις 10:39 π.μ. έως και τις 12:49 μ.μ., με το μέγιστο της έκλειψης να λαμβάνει χώρα στις 11:43 π.μ. Η παρατήρηση του φαινομένου της έκλειψης ηλίου με γυμνούς οφθαλμούς εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους, καθώς η έκθεση σε υψηλά επίπεδα υπεριώδους ακτινοβολίας δύναται να προκαλέσει εγκαύματα στον αμφιβληστροειδή. Επισημαίνεται δε, ότι συχνά οι επιπτώσεις δε γίνονται άμεσα αισθητές, καθώς δεν προκαλείται αίσθημα πόνου ή άλλο ερέθισμα, μπορούν όμως να προκαλέσουν μόνιμη και μη αναστρέψιμη βλάβη. Σύμφωνα με οδηγίες της Ελληνικής Εταιρείας Υαλοειδούς Αμφιβληστροειδούς, συνίσταται η αποφυγή έκθεσης των παιδιών στην παρατήρηση του φαινομένου. Οι αρμόδιοι επιστημονικοί  οργανισμοί  επισημαίνουν παράλληλα ότι είναι επικίνδυνη η παρατήρηση του φαινομένου μέσω φωτογραφικών μηχανών ή από κάμερες κινητών τηλεφώνων. Γενικότερα, το φαινόμενο μπορεί να παρατηρηθεί μόνο με τη χρήση εγκεκριμένων και πιστοποιημένων φίλτρων, καθώς τόσο τα γυαλιά ηλίου και οι κάμερες όσο και άλλα αυτοσχέδια γυαλιά δεν προσφέρουν καμία προφύλαξη.

Από το ΥΠΟΠΑΙΘ ανακοινώνεται η Υπουργική Απόφαση με αρ. πρωτ. Φ.253.2/44764/Α5/17-03-2015, (ΑΔΑ: ΩΠΛΛ465ΦΘ3-ΑΙΚ), που αφορά στον καθορισμό προγραμμάτων πανελλαδικών εξετάσεων υποψηφίων Γενικών Λυκείων και ΕΠΑ.Λ, προγράμματος εξετάσεων ειδικών μαθημάτων καθώς και την προθεσμία υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας των υποψηφίων για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016. Δείτε σχετικά έγγραφα.

Πρόσκληση εισαγωγής μαθητών στο γενικό εκκλησιαστικό λύκειο της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής για το σχολικό έτος 2015-2016. Δείτε σχετικό έγγραφο.

«Μια ώρα για τον Βαγέλλη – Μία ώρα κατά της ενδοσχολικής βίας»

την Παρασκευή στα σχολεία του Βόρειου Τομέα μετά από πρόταση

του Αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Καραμέρου

 Η Ελληνική κοινωνία συγκλονίστηκε από την απώλεια του 20χρονου σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη που καταγράφεται ως το πρώτο καταγεγραμμένο θύμα με θάνατο, του φαινομένου του σχολικού εκφοβισμού». Σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του Παρατηρητηρίου για την πρόληψη της σχολικής βίας και διευθυντή Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Β Αθήνας κ. Πάρη Βεντήρη και τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και υπεύθυνο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius για την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας κ. Θανάση Φαλούκα,  και μετά από πρόταση του Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου τομέα Γιώργου Καραμέρου αποφασίστηκε, την Παρασκευή και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού που τιμάται στις 21 Μαρτίου, να πραγματοποιηθεί ωριαία εκδήλωση την δεύτερη ή τρίτη ώρα του προγράμματος σε όλα τα σχολεία και των 12 Δήμων του Βόρειου τομέα  κατά την οποία τα παιδιά εντός των σχολικών αιθουσών θα ζωγραφίσουν εικόνες για την κοινωνική αποδοχή και τον σεβασμό στην προσωπικότητα και τις ιδέες των συμμαθητών τους, θα συζητήσουν με τους εκπαιδευτικούς και θα εκφράσουν τις δικές τους σκέψεις για το απαραβίαστο δικαίωμά τους να ζουν σε ένα σχολικό περιβάλλον χωρίς βία.

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Comenius Regio 2013-2015 της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας με τίτλο: «Εκφοβισμός των Εφήβων: Τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης στο σχολικό περιβάλλον Ελλάδας και Κύπρου» και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού, η Διεύθυνση Δ.Ε. Β’ Αθήνας σε συνεργασία με τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού» διοργανώνει τη 2η συνάντηση εκπαίδευσης «peer to peer education» των μαθητών – μεντόρων και των Καθηγητών – Συνδέσμων με τη Δ.Δ.Ε. για το Σχολικό Εκφοβισμό των Σχολικών Μονάδων αρμοδιότητας της Δ.Δ.Ε., την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015, από 11:00 – 14:00, στην αίθουσα «Jacqueline de Romilly» του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων. Διαβάστε περισσότερα...

Από το ΥΠΟΠΑΙΘ ανακοινώνεται η προκήρυξη πρόσληψης ωρομισθίων εκπαιδευτικών ειδικότητας ΠΕ18.23 ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ (πλοίαρχοι) για τη διδασκαλία μαθημάτων στο 4ο ΕΠΑΛ Πατρών, διάρκειας 8 ωρών/ανα εβδομάδα μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους 2014-2015. Διαβάστε περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...

 1. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
 2. ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΗΣ
 3. ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ 'ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ'
 4. ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ
 5. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙA YΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣEΩΝ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΗΡΙΔΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
 6. ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
 7. ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΕΠΑ.Λ. & ΕΠΑ.Σ. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ Υ.Α. Υ.ΠΑΙ.Θ. 152404/Γ2/24-09-2014 & 152844/Γ2/24-09-2014
 8. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ
 9. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑΡΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΟΠΑΔ
 10. ΔΙΑΚΟΠΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΛΟΓΩ ΕΚΛΟΓΩΝ
 11. ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ - ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΥΣ 2015-2016
 12. ΠΛΗΡΩΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
 13. ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΘΕΣΕΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΙΕΚ
 14. ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ - ΤΟΜΕΑΡΧΩΝ
 15. ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΩΝ ΤΟΥ 2ου ΠΕΚ ΑΘΗΝΑΣ
 16. ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ
 17. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
 18. ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΘΕΣΕΩΝ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΙΕΚ
 19. ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
 20. ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΘΕΣΕΩΝ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΙΕΚ
ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΗΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΕ ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΚΕΝΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Δευτέρα, 07 Ιουνίου 2021
  Πρόσκληση εκπαιδευτικών (από βελτίωση - μετάθεση - διάθεση ΠΥΣΔΕ και Πρότυπα & Πειραματικά Σχολεία) για υποβολή δηλώσεων προτίμησης... Περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Π.Σ.
Παρασκευή, 04 Ιουνίου 2021
  Ανακοινώνονται τοποθετήσεις εκπαιδευτικών των Ειδικών Κατηγοριών & εκπαιδευτικών των Προτύπων & Πειραματικών Σχολείων του Ν. 4692/2020,... Περισσότερα...

Πρόσκληση υπεράριθμων εκπαιδευτικών & εκπαιδευτικών ΠΠΣ οι οποίοι πριν την πενταετή θητεία τους βρίσκονταν στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ Β΄ Αθήνας
Δευτέρα, 24 Μαΐου 2021
Λαμβάνοντας υπόψη τα ακόλουθα τα οποία διαπιστώθηκαν με την υπ΄αριθμ. 13/24-05-2021 πράξη του ΠΥΣΔΕ Β΄ Αθήνας: α) Την Ανακοινοποίηση των κενών... Περισσότερα...

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΕΝΑ
Παρασκευή, 07 Μαΐου 2021
Ανακοινώνεται τροποποίηση τοποθέτησης εκπαιδευτικού σε λειτουργικό κενό σύμφωνα με την υπ' αριθμ. Φ.11.2/4566/7-5-2021 Απόφαση του Διευθυντή... Περισσότερα...

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΕΝΑ
Τρίτη, 16 Μαρτίου 2021
Ανακοινώνεται τροποποίηση τοποθέτησης εκπαιδευτικού σε λειτουργικό κενό με την υπ’ αριθμ. : 5/5-3-2021 Πράξη του ΠΥΣΔΕ.   Δείτε εδώ το... Περισσότερα...

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΕΝΑ
Δευτέρα, 01 Μαρτίου 2021
Ανακοινώνονται τοποθετήσεις εκπαιδευτικών σε λειτουργικά κενά (τροποποιήσεις τοποθετήσεων και διάθεση εκπαιδευτικών για συμπλήρωση... Περισσότερα...

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΕΝΑ
Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2021
Ανακοινώνονται τοποθετήσεις εκπαιδευτικών σε λειτουργικά κενά (τροποποιήσεις τοποθετήσεων και διάθεση εκπαιδευτικών για συμπλήρωση... Περισσότερα...

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΩΝ -ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΩΝ
Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2020
Με την αρ. 34/03-12-2020 Πράξη του ΠΥΣΔΕ Β’ Αθήνας ανακοινώνονται τροποποιήσεις τοποθετήσεων και συμπληρώσεις ωραρίου. Δείτε εδώ το... Περισσότερα...

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΕΝΑ
Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020
Με την αρ. 33/25-11-2020 Πράξη του ΠΥΣΔΕ Β’ Αθήνας ανακοινώνονται τροποποιήσεις τοποθετήσεων και συμπληρώσεις ωραρίου. Παρακαλούνται οι... Περισσότερα...

ΚΑΛΥΨΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΥ ΚΕΝΟΥ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΣ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2020
Ενημερώνουμε τους εκπαιδευτικούς κλάδων ΠΕ87.01, ΠΕ87.02, ΠΕ87.03, ΠΕ87.04, ΠΕ87.07, ΠΕ87.08 ότι στο 7ο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ έχει προκύψει... Περισσότερα...

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΕΝΑ
Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2020
Με την αρ. 32/03-11-2020 Πράξη του ΠΥΣΔΕ Β’ Αθήνας ανακοινώνονται τροποποιήσεις τοποθετήσεων και συμπληρώσεις ωραρίου. Παρακαλούνται οι... Περισσότερα...

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΕΝΑ
Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020
Με την αρ. 31/29-10-2020 Πράξη του ΠΥΣΔΕ Β’ Αθήνας  ανακοινώνονται συμπληρώσεις ωραρίου. Δείτε  εδώ το συνημμένο πίνακα. Παρακαλούνται... Περισσότερα...

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΕΝΑ
Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020
Με την αρ. 29/21-10-2020 Πράξη του ΠΥΣΔΕ Β’ Αθήνας ανακοινώνονται τροποποιήσεις τοποθετήσεων και συμπληρώσεις ωραρίου. Δείτε εδώ το... Περισσότερα...

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΕΝΑ
Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2020
Με την αρ. 28/14-10-2020 Πράξη του ΠΥΣΔΕ Β’ Αθήνας ανακοινώνονται  τροποποιήσεις τοποθετήσεων και συμπλήρωσεις ωραρίου. Δείτε εδώ το... Περισσότερα...

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΕΝΑ
Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2020
Με την αρ. 27/30-9-2020 Πράξη του ΠΥΣΔΕ Β’ Αθήνας ανακοινώνονται τοποθετήσεις, τροποποιήσεις τοποθετήσεων και συμπλήρωσεις ωραρίου. Δείτε... Περισσότερα...

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΕΝΑ – Γ’ ΦΑΣΗ
Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020
Με την αρ. 26/23-9-2020 Πράξη του ΠΥΣΔΕ Β’ Αθήνας επικαιροποιήθηκαν και διορθώθηκαν τα εναπομείναντα λειτουργικά κενά και ανακοινώνονται... Περισσότερα...

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΕΝΑ --- ΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΚΕΝΩΝ
Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020
Σε συνέχεια της πρόσκλησης για δήλωση προτίμησης για τοποθέτηση σε λειτουργικά κενά (ανακοίνωση με θέμα «ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΗΛΩΣΗΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ... Περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ – Α΄ ΦΑΣΗΣ
Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020
Ανακοινοποιείται στο ορθό η με αρ. πρωτ. 17339/19-9-2020 απόφαση του Διευθυντή Δ.Ε. Β’ Αθήνας με τις τελικές τοποθετήσεις και συμπληρώσεις... Περισσότερα...

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΚΕΝΩΝ
Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020
Σε συνέχεια της πρόσκλησης για δήλωση προτίμησης για τοποθέτηση σε λειτουργικά κενά, ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους... Περισσότερα...

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΗΛΩΣΗΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΕΝΑ-Γ΄ ΦΑΣΗ
Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020
Tο ΠΥΣΔΕ Β΄ Αθήνας καλεί τους εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ04.01, ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ78, ΠΕ79, ΠΕ80 και τεχνικών ειδικοτήτων που παραμένουν... Περισσότερα...

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΚΠΓ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΜΑΪΟΥ 2019
Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2019
Γνωστοποιείται ότι οι επιτυχόντες στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας περιόδου ΜΑΪΟΥ 2019 που είχαν καταθέσει... Περισσότερα...

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΠγ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΜΑΙΟΥ 2017
Τετάρτη, 01 Μαρτίου 2017
Προκήρυξη εξετάσεων για τη λήψη του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας περιόδου Μαΐου 2017. Δείτε σχετικά έγγραφα. Περισσότερα...

ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ
Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017
Έκδοση αποτελεσμάτων του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας, εξεταστικής περιόδου Νοεμβρίου 2016 για τις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική,... Περισσότερα...

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ
Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2016
Γνωστοποιείται ότι οι επιτυχόντες στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας περιόδου ΙΟΥΝΙΟΥ 2016 μπορούν να... Περισσότερα...

ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ - ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2016
Ανακοινώνεται το πρόγραμμα προφορικών εξετάσεων για το κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας. Δείτε σχετικούς πίνακες. Περισσότερα...

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ
Σάββατο, 05 Νοεμβρίου 2016
Ανακοίνωση Εξεταστικών Κέντρων του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας Νοεμβρίου 2016 και κατανομή υποψηφίων. Δείτε σχετικά έγγραφα. Περισσότερα...

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016
Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2016
Προκήρυξη εξετάσεων για τη λήψη του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας περιόδου Νοεμβρίου 2016. Δείτε σχετικά έγγραφα. Περισσότερα...

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΡΑΠΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2016
Τετάρτη, 08 Ιουνίου 2016
Ανακοινώνεται το αναλυτικό πρόγραμμα γραπτών και προφορικών εξετάσεων του ΚΠΓ περιόδου Ιουνίου 2016. Δείτε σχετικά έγγραφα. Περισσότερα...

ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΙΟΥΝΙΟΥ 2016
Παρασκευή, 03 Ιουνίου 2016
Από την Δ/νση Δ.Ε. Β' Αθήνας ανακοινώνεται το πρόγραμμα για τις προφορικές εξετάσεις του κρατικού πιστοποιητικού γλωσσομάθειας περιόδου... Περισσότερα...

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2016
Δευτέρα, 09 Μαΐου 2016
Ανακοίνωση Εξεταστικών Κέντρων του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας Ιουνίου 2016 και κατανομή υποψηφίων. Δείτε σχετικά έγγραφα. Περισσότερα...

ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ - ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ
Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2016
Γνωστοποιείται ότι από τη Δευτέρα 21-3-2016 έως και την Παρασκευή 1-4-2016 θα υποβάλλονται στα γραφεία της  Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας... Περισσότερα...

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2016
Κυριακή, 20 Μαρτίου 2016
Ανακοινώνεται ότι από την Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016 μέχρι και την Παρασκευή 1 Απριλίου 2016 θα υποβάλλονται αιτήσεις συμμετοχής στις εξετάσεις... Περισσότερα...

ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ
Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2016
Έκδοση αποτελεσμάτων του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας εξετάσεων Νοεμβρίου 2015 για τις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική,... Περισσότερα...

Στις 20/6/2021 η ημερομηνία γέννησης του τελευταίου ειδοποιηθέντα εκπαιδευτικού της Β΄ Αθήνας για εμβολιασμό ήταν 2/8/1996.

Ημερολόγιο Γεγονότων

Ιούνιος 2021
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Δράσεις Διεύθυνσης

Επαναληπτική διημερίδα "Παιδιά σε κίνδυνο" (Ο ρόλος του σχολείου στην προάσπιση των δικαιωμάτων του παιδιού) 21 & 22 Φεβρουαρίου 2020. Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020 15:43
Λόγω της τεράστιας ανταπόκρισης των εκπαιδευτικών για την παρακολούθηση της Επιστημονικής Διημερίδας με θέμα: "Παιδιά σε κίνδυνο" (Ο ρόλος του σχολείου στην προάσπιση των δικαιωμάτων του... Περισσότερα...
Ένα αφιέρωμα στη γυναίκα «Σε τιμώ» Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020 09:21
Συνδιοργάνωση: Σοροπτιμιστικός Όμιλος «Λυκαβηττός» Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Λειτουργών Φυσικής Αγωγής Δείτε το συνημμένο αρχείο Περισσότερα...

Βαθμολογικά Κέντρα

Επισκεφθείτε

Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας

Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο

Εθνικό Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Ειδική Υπηρεσίας Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Δράσεων ΥΠΕΠΘ

Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας

Ο συνήγορος του πολίτη

afissa ekfovismos

Ημερήσιος Τύπος

Δελτίο Καιρού

Επισκεψιμότητα

3434902
ΣήμεραΣήμερα479
ΧθέςΧθές1148
Αυτή την εβδομάδαΑυτή την εβδομάδα1627
Αυτό τον μήναΑυτό τον μήνα63824
ΣυνολικάΣυνολικά3434902
Υψηλότερη 06-15-2021 : 4338
Statistik created: 2021-06-21T05:22:17+03:00
Επισκέπτες online : 42