Ενημερώνεται το κοινό ότι οι ώρες εξυπηρέτησης στα γραφεία της Δ/νσης είναι: 09:30 – 13:30

Τεχνητή Νοημοσύνη και Βιωσιμότητα στην Επαγγελματική Εκπαίδευση

Με ιδιαίτερη χαρά η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας είναι σε θέση να ανακοινώσει τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα Erasmus+ με τον τίτλο “Τεχνητή Νοημοσύνη και Βιωσιμότητα στην Επαγγελματική Εκπαίδευση (AI & Sustainability in VET Education)” ERASMUS 2023-1-LT01-KA220-VET-000155506.

Το πρόγραμμα αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τα σχολεία της Δ/νσης να ανταλλάξουν εμπειρίες, να ενισχύσουν τις δεξιότητές τους και να συνεργαστούν με άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα ανά την Ευρώπη, στο πλαίσιο τόσο της ενίσχυσης των διαπολιτισμικών σχέσεων μεταξύ των χωρών, όσο και της ανταλλαγής βέλτιστων πρακτικών και σχεδίων εργασίας που θα επωφελήσουν όλους τους συμμετέχοντες.

Το θέμα του προγράμματος, “Τεχνητή Νοημοσύνη και Βιωσιμότητα στην Επαγγελματική Εκπαίδευση”, έχει ως κυρίαρχο στόχο την ανάπτυξη ενός πλήρους συστήματος Τεχνητής Νοημοσύνης και την εφαρμογή του στην εκπαίδευση των νέων, με σκοπό την καλύτερη ανταπόκρισή τους στις τρέχουσες ανάγκες αυτής της νέας αγοράς.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν με εκπαιδευτικά ιδρύματα Ανώτατης, Ανώτερης και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από την Ισπανία, την Β. Μακεδονία, την Τουρκία, το Βέλγιο, την Πορτογαλία, και την Λιθουανία ως συντονίστρια χώρα, ανταλλάσσοντας ιδέες, πρακτικές και αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις του περιβάλλοντος της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Διεύθυνση χαιρέτησε με χαρά την έναρξη των δράσεων του προγράμματος με την πρώτη επίσκεψη των εκπροσώπων της στο Μπιλμπάο και η οποία εστίασε στις ενέργειες προώθησης και εφαρμογής του προγράμματος.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...