Ενημερώνεται το κοινό ότι οι ώρες εξυπηρέτησης στα γραφεία της Δ/νσης είναι: 09:30 – 13:30

Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής – Χημείας Περιφέρειας Αττικής

«ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΧΗΜΕΙΑ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, στο ΓΕ.Λ. Ιονίου Σχολής πραγματοποιήθηκε, με επιτυχία, ο Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής και Χημείας που διοργάνωσε το ΓΕ.Λ. Ιονίου Σχολής και η Πανελλήνια Παιδαγωγικής Εταιρίας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΑ.Π.Ε.Δ.Ε.), υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες της Α΄ Λυκείου από 10 Δημόσια και  Ιδιωτικά Λύκεια της Περιφέρειας Αττικής

(1ο ΓΕΛ Βούλας, 2ο ΓΕΛ Άνω Λιοσίων, 2ο ΓΕΛ Χαλανδρίου, 4ο ΓΕΛ Αμαρουσίου, 4ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας,  ΓΕΛ Βουλιαγμένης,  ΓΕΛ Ζαγοριανάκου,  ΓΕΛ Ιονίου Σχολής,  ΓΕΛ Κολλεγίου Αθηνών,  Π. ΓΕΛ Ευαγγελικής)

Η συμμετοχή σημαντικού αριθμού μαθητών και μαθητριών σε έναν καινοτόμο διαγωνισμό που εστιάζει στην κριτική σκέψη και στις ικανότητες επιστημονικής μεθοδολογίας εκφράζει όχι μόνο το ενδιαφέρον των μαθητών και μαθητριών για την Φυσική και την Χημεία, αλλά και την ανάγκη εμπλουτισμού των διδακτικών πρακτικών στην κατεύθυνση της ενίσχυσης των ικανοτήτων πειραματισμού, ανάλυσης, ερμηνείας, εξαγωγής και αξιολόγησης συμπερασμάτων. Επιπρόσθετα, επιβεβαιώνει την αναγκαιότητα διενέργειας ανάλογων μαθητικών διαγωνισμών.

Τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού θα αποσταλούν στα e-mails των συμμετεχόντων μαθητών/τριων, καθώς και στα αντίστοιχα σχολεία, μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία βαθμολόγησης των γραπτών.

Με νεότερο Δελτίο Τύπου θα ανακοινωθεί η εκδήλωση και ο τόπος για την βράβευση των μαθητών/τριών που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία και την απονομή των Βεβαιώσεων Συμμετοχής σε όλους/ες τους μαθητές/τριες.

Από την Οργανωτική Επιτροπή

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...